WHK-check loont!

.

whk check

Het is al uitdagend genoeg als je als ondernemer een langdurig zieke werknemer hebt, dan wil je ook nog niet teveel premie voor de werkhervattingskas (whk) betalen.

Binnenkort ontvang je als werkgever de beschikking Loonheffingen gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas (Whk-beschikking) van de Belastingdienst. Het controleren van een Whk-beschikking kan geld opleveren!

Voor diverse werkgevers heeft InZet de Whk-beschikkingen gecontroleerd en daarmee geld kunnen besparen - het gaat al snel om tienduizenden euro’s.

Maak gebruik van de GRATIS Whk-check!

beschikking

Wat is een Whk-beschikking?

In het kort is de Werkhervattingskas de pot waaruit de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden betaald voor (ex)werknemers. Als (middelgrote-grote) werkgever betaal je jaarlijks een premiepercentage Werkhervattingskas (Whk) aan de Belastingdienst. Deze premie bestaat uit onderstaande premiecomponenten:
- gedifferentieerde premie WGA
- gedifferentieerde premie ZW (Ziektewet)

Voorkom financiële gevolgen
Meer dan 80% van de werkgevers controleren deze beschikking niet of nauwelijks. Dit terwijl de Belastingdienst en UWV vaak fouten maken. 

Wij geven je snel overzicht in:
/ of je schadelasten kloppen
/ of je goed bent ingedeeld
/ of de juiste personen zijn toegerekend

Wij ondersteunen je in het maken van (pro forma) bezwaar. In een adviesgesprek geven wij aan hoe je je schadelasten kunt verlagen en ondersteunen we je in je keuze voor het eigenrisicodragerschap of het publiek verzekerd zijn.

Wil je gebruikmaken van onze gratis Whk-check? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op, of mail je Whk-beschikking naar info@inzetsameninregie.nl.

(Pro forma) bezwaar maken dient binnen 6 weken na afgifte beschikking. Zorg dat je op tijd bent!

Vraag de gratis WHK-check aan

Meer blogs

Contacta 2019

Contacta 2019

Op 5 en 6 november stond ik op de Contacta.nl. Hét zakelijk netwerkevent van Zuidwest Nederland en Vlaanderen.
Tijdens Contacta.nl komen bedrijven uit Zeeland, West Brabant en Vlaanderen en uit diverse sectoren samen.
 

slapend dienstverband

Slapende dienstverbanden worden wakker geschud

Wanneer mag je je arbeidsongeschikte werknemer ontslaan? Hoe werkt de compensatieregeling transitievergoeding? Er kan met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015 worden gecompenseerd. Wat als je werknemer 2 jaar voor 1 juli 2015 ziek werd?

Laat je als werkgever goed informeren.

header inkomenszekerheid

Financieel Inzicht

Brengt u de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor uw werknemer in beeld?