WHK-check loont!

.

whk check

Het is al uitdagend genoeg als je als ondernemer een langdurig zieke werknemer hebt, dan wil je ook nog niet teveel premie voor de werkhervattingskas (whk) betalen.

Binnenkort ontvang je als werkgever de beschikking Loonheffingen gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas (Whk-beschikking) van de Belastingdienst. Het controleren van een Whk-beschikking kan geld opleveren!

Voor diverse werkgevers heeft InZet de Whk-beschikkingen gecontroleerd en daarmee geld kunnen besparen - het gaat al snel om tienduizenden euro’s.

Maak gebruik van de GRATIS Whk-check!

beschikking

Wat is een Whk-beschikking?

In het kort is de Werkhervattingskas de pot waaruit de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden betaald voor (ex)werknemers. Als (middelgrote-grote) werkgever betaal je jaarlijks een premiepercentage Werkhervattingskas (Whk) aan de Belastingdienst. Deze premie bestaat uit onderstaande premiecomponenten:
- gedifferentieerde premie WGA
- gedifferentieerde premie ZW (Ziektewet)

Voorkom financiële gevolgen
Meer dan 80% van de werkgevers controleren deze beschikking niet of nauwelijks. Dit terwijl de Belastingdienst en UWV vaak fouten maken. 

Wij geven je snel overzicht in:
/ of je schadelasten kloppen
/ of je goed bent ingedeeld
/ of de juiste personen zijn toegerekend

Wij ondersteunen je in het maken van (pro forma) bezwaar. In een adviesgesprek geven wij aan hoe je je schadelasten kunt verlagen en ondersteunen we je in je keuze voor het eigenrisicodragerschap of het publiek verzekerd zijn.

Wil je gebruikmaken van onze gratis Whk-check? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op, of mail je Whk-beschikking naar info@inzetsameninregie.nl.

(Pro forma) bezwaar maken dient binnen 6 weken na afgifte beschikking. Zorg dat je op tijd bent!

Vraag de gratis WHK-check aan

Meer blogs

Inzet Diensten - Sociale zekerheid

Wijzigingen in het arbeidsrecht

Op 1 juli en in augustus 2022 zijn er weer wijzigingen in het arbeidsrecht. De belangrijkste wijzigingen die betrekking hebben op jouw medewerkers heb ik voor je samengevat.

header inkomenszekerheid

Financieel Inzicht

Breng jij de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor je werknemer in beeld?

 

UWV wg evenement

UWV online werkgeversmiddag

UWV Online werkgeversmiddag 19-11-2020