Conflicthantering

Het kan soms onduidelijk zijn waarom het re-integratieproces dreigt te stagneren of vastloopt. Echter is het soms ook duidelijk dat een ziekmeldding geen medische oorzaak heeft, maar dat er sprake is van een verschil in inzicht of een arbeidsconflict. Hoe kun je voorkomen dat deze situaties medicaliseren of escaleren? Hoe krijg je beweging in deze situaties?

conflict

Conflicthanteringsstijl

Onze specialist in conflicthantering: Yvette Wissekerke, begeleidt en activeert leidinggevenden en werknemers in een situatie van onderliggende zorgen en wensen. Het doel is om factoren die de re-integratie belemmeren bespreekbaar te maken en daarbij de mogelijke scenario’s te onderzoeken. Onze specialist staat geregistreerd in het Register Specialistisch Casemanagement (RSC) en is neutraal, betrouwbaar en discreet in iedere situatie.

Onze specialist gebruikt hiervoor verschillende conflicthanteringsstijlen, mediatonvaardigheden en interventietechnieken. Het accent ligt op het signaleren en benoemen van eventuele zorgen en daarnaast de wensen en zorgen te uiten die zowel bij de werkgever als werknemer leven. Het op tijd inzetten van onze specialist conflicthantering kan ervoor zorgen dat de verzuimduur wordt verkort, wat tijd en geld bespaart.

Neutraal - Betrouwbaar - Discreet