Vitaliteit

Gezondheid & Energie

Vitaliteit op de werkvloer gaat over de manier waarop een organisatie haar werknemers stimuleert om meer uit zichzelf en hun werk te halen. Niet alleen voor de korte termijn maar ook voor hun hele loopbaan. Hoe stuur je op een gezonde leefstijl? En hoe inspireer je werknemers om er een gezonde leefstijl op na te houden? Dit doe je door medewerkers te ondersteunen om hun werk zo optimaal mogelijk te kunnen én willen doen, waarbij ze ook hun fysieke, emotionele en mentale kracht kunnen blijven ontwikkelen.

Vitaliteit

Mentaal fit

Fit zijn betekent niet alleen een gezond lichaam, maar ook een gezonde geest. Als je goed in je vel zit, heb je minder last van stress en sta je positiever in het leven. Kortom je functioneert beter. Er zijn diverse instrumenten (bijvoorbeeld training in time- management) die je hierbij helpen. Waar krijg jij energie van en wat is de belangrijkste reden dat je elke dag met plezier naar je werk gaat?

Energiebronnen in balans
Waar word jij gelukkig van? Met andere woorden: wat zijn de energiebronnen waarmee je jouw werk nog beter kunt uitvoeren en die je helpen om werkstress te verminderen?

Vitaliteit

Fysiek fit

Gezonde & veilige werkplek
Een gezonde werkplek is ontzettend belangrijk. Hoe zorg je voor een veilige werkplek?

Inzicht in gezondheid
Hoe is het met jouw vitaliteit en energie gesteld? Meer inzicht in je eigen gezondheid heeft een preventieve werking en voorkomt fysieke klachten of verzuim.

Gezonde levensstijl
Groenten, fruit, peulvruchten..... We weten allemaal wel wat goed voor ons is. Toch is het nooit verkeerd om eens je levensstijl tegen het licht te houden of een les te volgen van een sport die je leuk lijkt. Een gezonde levensstijl staat voor gezonde(re) keuzes!

Fysiek belastend werk
Heb je werk waarbij je lichaam het soms zwaar te verduren heeft? Door te kijken hoe je om kunt gaan met bijvoorbeeld het werken in ploegendiensten of fysiek zwaar belastend werk, beperk je de kans op fysieke klachten tot het minimum.

Vitaliteit

Financieel fit

Als je als werknemer arbeidsongeschikt bent, brengt dit al genoeg zorgen met zich mee. Zorgen over je gezondheid en re-integratiemogelijkheden, maar ook zorgen over je terugvallende inkomen. Door al vroeg in het proces op de hoogte zijn over de financiële gevolgen van ziekte of arbeidsongeschiktheid kan dit deze zorgen wegnemen of beperken.

Heb jij inzicht in de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid? Vragen kunnen gaan over de wettelijke loondoorbetalingsplicht, CAO,  wettelijke uitkeringen of verzekeringen.

Wanneer heb je recht op een wettelijke uitkering? En weet je hoe hoog deze is en hoe lang deze duurt? Wordt de wettelijke uitkering aangvuld met een verzekering of een toeslag? En wat gebeurt er met je inkomen wanneer je opnieuw uitvalt door ziekte?

Inzicht hebben in je financiële situatie bij arbeidsongschiktheid neemt een hoop zorgen en onrust weg.

 

Samenwerking

In het kader van vitaliteit werken wij samen met diverse professionals op het gebied van gezonde voeding, leefstijladvies, gezond bewegen, gezond slapen, gezonde werkplek ed.

Wil je weten hoe wij jou als organisatie kunnen helpen met het opzetten en implementeren van een vitaliteitsbeleid? Neem dan vrijblijvend contact op.